Komunalno stanovanjska družba d. o. o. Ajdovščina

Goriška cesta 23b, 5270 Ajdovščina

telefon: (05) 365 97 00, faks: (05) 366 31 42

e-pošta: info@ksda.si

PLASTIČNI ZAMAŠKI ZA VIDA

 

Plastične pokrovčke se zbira že kar lep čas. Da bi z zbranimi pokrovčki lahko pomagali otrokom iz naše okolice pa smo se z Rdečim križem Ajdovščina odločili, da organizacijo in logistiko zbiranja prevzamemo v svoje roke. Z denarjem od zbranih zamaškov bomo najprej pomagali fantku Vidu, ki obiskuje razvojni oddelek vrtca CIRIUS Vipava in potrebuje dodatne terapije.

 

Pokrovčke zbiramo v dnevnem centru Rdečega križa Ajdovščina, v vseh vrtcih, osnovnih šolah, društvih in drugih organizacijah. Odložite jih lahko v  ločen zabojnik, postavljen v Supermarketu Mercator, Hipermarketu Spar v Ajdovščini ali v zbirnem centru pod Dolgo Poljano.

 

Pomembno je vedeti, da se zbirajo vsi plastični pokrovčki, ki imajo oznako PP ali PE: pokrovčki vseh vrst plastenk, začimb, mleka, jogurta, sokov, sladke smetane, kislega zelja ali repe, nutele, tekočega pralnega praška, mehčalca, avtomobilskih olj, zdravil, zobne paste, kozmetike, čistil, plastični deli Kinder jajčka…

Niso pa ustrezni plastični pokrovčki, ki imajo oznako PS – polistiren: prozorni pokrovčki kisle smetane, margarine, namazov, skute, sladoledov, ovitki CD-jev, kovinski pokrovčki…

 

Vsak pokrovček tehta le približno dva grama zato moramo za odvoz zbrati okrog milijon zamaškov. To je velika količina, vendar smo prepričani, da nam bo uspelo.

Lepo vas torej vabimo, da pokrovčkov ne odložite med odpadno embalažo, temveč jih zbirate posebej in jih prinesete na vam najbližje zbirno mesto. Že vnaprej hvala!

 

 

Občina AjdovščinaObčina Vipava